Logo Goals and Glamour
5 dingen die je nog niet wist over Robin van Persie
© Pro Shots

december 2015 • Shownieuws

5 dingen die je nog niet wist over Robin van Persie

Robin van Persie startte zijn carrière bij Excelsior, maar werd daar al gauw weggehaald door Feyenoord. Hij debuteerde in de Eredivisie op 3 februari 2002 en speelt na een lange periode in Engeland nu bij Fenerbahçe. In 2012/2013 was hij nog speler van het jaar in Engeland, maar wist je dit al over de Nederlander?

5. Je kunt hem wakker maken voor de loempia’s van Boulahrouz’ moeder

Ja, het is echt waar! Robin is helemaal weg van de loempia’s van de moeder van Khalid Boulahrouz. Je kunt hem voor niets wakker maken, maar voor de geur van deze snacks springt hij meteen zijn bed uit.

Loempias

Artikel verder na advertentie

4. Op vijfjarige leeftijd werd hij al aangenomen bij Excelsior

Robin van Persie werd al vroeg ontdekt bij een voetbalclub, want zijn trainer vond dat Van Persie op zijn vijfde een traptechniek had van een volwassen profvoetballer. Mensen verklaarden de coach voor gek, maar hij kreeg gelijk. Tot zijn 13e kwam Van Persie uit voor Excelsior, daarna nam Feyenoord hem over.

Artikel verder na advertentie

Excelsior

3. Hij eet al acht jaar hetzelfde voor een wedstrijd

Deze maaltijd bestaat uit spaghetti met champignons of broccoli, groene bonen en wortels. In acht jaar heeft de spits nog nooit iets anders gegeten voor een wedstrijd, maar hij houdt ook van een lekker visje.

Spaghetti

2. Hij steelt duizenden harten

Uit een onderzoek blijkt dat 39% van de vrouwen met Robin van Persie wil daten. De meeste singles willen wel een beschuitje met hem eten, maar een relatie zien ze niet zitten. Gelukkig heeft Van Persie dan ook zijn beeldschone vrouw Bouchra.

Artikel verder na advertentie

Robin van Persie

1. Van Persie en Huntelaar elkaar totaal niet mogen

Deze jongens verklaren dat ze ‘onpeilbaar’ voor elkaar zijn. Qua karakter kunnen ze misschien nog een beetje klikken, maar daar blijft het ook bij. Ze hebben nog geprobeerd om hun verstandhouding te verbeteren, maar dat is nooit echt gelukt. De twee ontlopen elkaar daarom waar het kan.

Robin van Persie en Klaas jan Huntelaar

Logo Goals and Glamour