?>
Logo Goals and Glamour

In de zomer van 2006 kwam er een Braziliaan aan in Heerenveen. Een grote sterke man die in de Zweedse competitie furore had gemaakt bij o.a. Malmö FF. Hij werd een speler die we in Nederland niet snel meer vergeten.

Al snel maakte Alves als goaltjesdief veel indruk op de Nederlandse velden. Na een half seizoen, wist Alves al na 21 wedstrijden het clubrecord te breken door tegen PSV zijn 19e seizoenstreffer te maken. In de laatste wedstrijd van het seizoen scoorde hij 4 maal tegen Feyenoord en eindigde het seizoenstotaal met 34 doelpunten.

De zomer die volgde probeerde Alves al om weg te komen bij Heerenveen, maar de Friezen vroegen een te hoge transfersom volgens de Braziliaan. Met tegenzin meldde hij zich bij Heerenveen en scoorde in die eerste seizoenshelft nog acht keer verdeeld, over twee wedstrijden. Tegen Heracles Almelo wist hij namelijk zeven (!!) keer te scoren. Nog altijd een record in de eredivisie:

Toen de transfermarkt in januari 2008 open ging, kwam AZ Alkmaar, die de spits voor €18.000.000 wilde overnemen van sc Heerenveen met een eerder getekend contract. Deze was echter niet meer geldig. Alves had intussen ook een contract getekend bij de Engelse club Middlesbrough FC. Daar ging de speler heen voor 20 miljoen euro.

Een succes werd het echter niet. Bij Middlesbrough speelde hij anderhalf jaar, waarin hij 43 wedstrijden speelde en 10 keer scoorde. Zijn niveau van zijn tijd bij Heerenveen wist hij niet te halen en na anderhalf jaar vertrok hij weer.

In augustus 2009, vlak voor het sluiten van de transfermarkt vertrok Alves naar Qatar, waar hij voor Al-Sadd ging spelen. In januari 2010 werd hij uitgeleend aan Al-Rayyan. Hij miste een groot deel van het seizoen 2010/11 door een knieoperatie.

Daarna maakte Alves definitief de overstap naar Al-Rayyan. Hij werd snel geliefd door de fans, door het maken van vele goals (24 in 31 wedstrijden). In september 2012 tekende hij voor een jaar bij Al-Gharrafa. Daar wist hij tot dusver nog niet te scoren in vier wedstrijden.

Trending