Logo Goals and Glamour
5 redenen waarom Oranje zich alsnog plaatst
© Pro Shots

oktober 2015 • Shownieuws

5 redenen waarom Oranje zich alsnog plaatst

Het ziet er somber uit voor het Nederlands elftal. Oranje moet absoluut winnen van Kazachstan en Tsjechië, maar daarnaast is het ook zaak dat Turkije punten morst. Er is echter nog steeds een goede kans. Wij geven je vijf redenen waarom!

5. Turkije kan niet met druk omgaan

Net als bij Oranje rust ook in Turkije de druk van de gehele natie op de ploeg. Bij de Turken lijkt die druk echter nog een tikkeltje groter. Zo kon het land zich in 2014 met een thuiszege plaatsen voor het WK, maar ging het ticket verloren omdat Oranje destijds te sterk was (jep, toen wel).

4. Turkije won nog nooit bij Tsjechië

Turkije doet het ronduit slecht tegen Tsjechië. Sterker nog: de Turken wonnen nog nooit een wedstrijd bij de Oost-Europeanen, maar speelden alleen één keer gelijk. Dat biedt hoop.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Turkije verloor al van IJsland en Tsjechië

Turkije doet het niet veel slechter dan Nederland in de EK-kwalificatie. Ook de Turken verloren namelijk al twee keer van zowel IJsland als Tsjechië. Laten dat nu net hun laatste twee tegenstanders zijn in de kwalificatie.

2. Tsjechië hielp Oranje eerder

De Tsjechen moeten ons redden en dat zou niet de eerste keer zijn. Misschien kun je je het EK van 2004 nog herinneren, toen Oranje zich alleen kon plaatsen voor de knockoutfase als Tsjechië van Duitsland won. De Tsjechen deden het onmogelijke, Duitsland mocht naar huis en Oranje ging door!

Artikel verder na advertentie

1. Oranje heeft vaak geluk

De mazzel lijkt in deze EK-kwalificatie volledig verdwenen, maar feit is dat het Nederlands elftal op cruciale momenten vaak geholpen wordt door vrouwe fortuna. Het WK 2014 is daar het meest recente voorbeeld van: Robben die op het laatste moment een penalty tegen krijgt tegen Mexico, Van Gaal die nog net Tim Krul kan wisselen tegen Costa Rica… Laten we hopen dat het in deze laatste twee kwalificatiepotjes ook weer eens mee zit!

Logo Goals and Glamour