?>
Logo Goals and Glamour

FC Barcelona neemt na dit seizoen afscheid van Eric Abidal. De speler was zes jaar in dienst van de Catalanen, en dat waren zes bewogen jaren.

De 33-jarige Fransman, wiens contract deze zomer afloopt, maakte dit donderdag bekend op een door hemzelf belegde persconferentie. De afgelopen twee jaar kwam Abidal weinig meer in actie voor zijn club wegens een tumor in zijn lever.

Bij Abidal werd in maart 2011 met succes een levertumor verwijderd. Een jaar later werd duidelijk dat hij een levertransplantatie moest ondergaan. Artsen stelden toen dat de linksback waarschijnlijk nooit meer zou kunnen voetballen. Tot ieders verbazing maakte Abidal toch zijn rentree in het eerste elftal van Barcelona.

Abidal sprak geëmotioneerd op de persconferentie: “Ik had tijdens mijn ziekte twee doelstellingen. Ten eerste wilde ik mijn dochters zien opgroeien en ten tweede wilde ik weer kunnen voetballen. Dat is gelukt en het liefst speel ik ook in de toekomst voor Barcelona. De club heeft echter andere plannen en die respecteer ik.”

Abidal sprak in het bijzijn van al zijn ploeggenoten bij Barça.

Zie hier een prachtig afscheidsfilmpje voor Abidal:

Trending

Versch!