?>
Logo Goals and Glamour

Lukas Podolski heeft één van de snelste doelpunten in de interland-historie gemaakt. De Duitse aanvaller scoorde al na negen seconden in de oefeninterland tegen Ecuador. Het snelste doelpunt blijft op naam van een speler van San Marino, hij had tegen Engeland in 1993 8,3 seconden nodig.

De wedstrijd kende sowieso een bijzondere start. Vier minuten na de openingsgoal was het al 0-2. En na een kwartier schoot Podolski, die alweer zijn 109de interland speelde, ook de 0-3 binnen. In de 24ste minuut scoorde Bender dankzij de blunderende keeper van Ecuador 0-4. Kort voor rust deed Ecuador iets terug via Antonio Valencia: 4-1. In de slotfase tekende Walter Ayovi uit een vrije trap nog voor de 4-2.

Duitsland speelt in Miami met een aantal spelers die er normaal niet bij zijn, net als bij Oranje. De spelers van CL-finalisten Bayern München en Borussia Dortmund ontbreken, net als spelers in Spaanse dienst, Mesut Özil en Sami Khedria, die nog een competitieduel moeten spelen met Real Madrid komend weekend.

Zie hier de snelle goal van Poldolski.

Alemania 1-0 Ecuador (Gol de Podolski) AMISTOSO door DaniDV

Trending

Versch!