Logo Goals and Glamour

Wesley Sneijder is er veel aan gelegen om komend seizoen nog één keer tot grote hoogtes te stijgen. Hij wil richting het WK nog eenmaal alles uit de kast halen om zijn topniveau te halen. Dat is hij aan zichzelf en de bondscoach verplicht, zo zegt hij tegen het AD.

“De bondscoach heeft mij tot zijn aanvoerder gemaakt en vertrouwen gegeven. En ik heb dat vertrouwen nog niet waargemaakt. Daar zit een stuk frustratie”, zegt Sneijder tegen AD Sportwereld.

Wesley Sneijder gaat met Oranje op oefentrip naar Azië en lijkt gebrand om zich te laten zien, mede doordat veel mensen hem afschrijven: “Dat werkt bij mij wel zo, ja. Dit seizoen was, laten we zeggen, turbulent. Eerst al dat gedoe met Inter en daarna een tweede seizoenshelft die ook niet makkelijk was. De verwachtingen waren torenhoog bij Galatasaray en, als ik eerlijk ben, heb ik mezelf over de kop gelopen.”

Sneijder is duidelijk welk niveau hij wil halen: “Ik heb het dan over het niveau dat ik beslissende dingen kan doen voor een elftal. Men denkt dan gelijk aan dat seizoen bij Inter in 2010. Alsof ik toen voor het laatst op niveau was. Maar ik heb mijn oude niveau ook daarna nog wel eens gehaald. Alleen niet over een langere tijd. Dat weet ik zelf ook.”

Sneijder wil laten zien wat hij nog kon: “Ik wil ervoor gaan, vanuit eergevoel. Dit jaar ben ik precies tien jaar international. Ik debuteerde ooit op Koninginnedag 2003 in Oranje en tien jaar later ben ik aanvoerder. Van dat aanvoerderschap wil ik iets maken, maar dat is er nog amper van gekomen.”

Vers

Quizzzz