?>
Logo Goals and Glamour

De Chileen Manuel Pellegrini wordt de nieuwe trainer van Manchester City. De trainer heeft een mondeling akkoord bereikt met de clubleiding van de Engelsen, zei hij woensdagavond tegen de Spaanse zender Canal Sur.

Pellegrini maakte vorige week bekend dat hij ging vertrekken bij het Spaanse Málaga, zijn huidige werkgever, omdat zijn contract afliep. Met die club bereikte hij dit seizoen de kwartfinales van de Champions League. Daarin verloor hij van latere finalist Borussia Dortmund. Pellegrini was in Spanje eerder al trainer van Real Madrid en Villarreal.

Hij geeft uitleg op TV: “Manchester City heeft prioriteit. Ik heb een mondeling akkoord met de club en hoop dat ik binnenkort een contract kan tekenen”, zei Pellegrini. “Ik ben zeer gemotiveerd om van Manchester City net zo’n project te maken als ik bij Málaga heb kunnen doen. Een club opbouwen acht ik even belangrijk als titels winnen.”

Pellegrini zal geen makkelijke taak tegemoet gaan in Manchester. De schatrijke clubleiding wil in de komende 5 jaar minimaal vijf prijzen winnen. Dat moet de resultaten van het afgelopen seizoen wegpoetsen. Manchester City moest de landstitel afstaan aan rivaal Manchester United, werd roemloos uitgeschakeld in de Champions League en verloor de finale van de FA Cup.

Trending