?>
Logo Goals and Glamour

Woensdag begint in de rechtzaal in Lelystad de zaak die draait om de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie er zeven minderjarig zijn, moeten zich de komende dagen verantwoorden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de grensrechter.

Nieuwenhuizen werd op 2 december na afloop van een jeugdwedstrijd tussen zijn club Buitenboys en Nieuw Sloten zwaar mishandeld door enkele spelers. Enkele uren later zakte hij in elkaar en overleed later in het ziekenheid. Het incident leidde tot veel reacties vanuit het hele land. Respect werd een groot goed in de weken erna.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overleed de grensrechter waarschijnlijk als gevolg van trappen en schoppen tegen zijn hoofd. Er is ook een Britse deskundige die concludeert dat dit het gevolg zou zijn van een spontane scheuring in de halsslagader. Hij deed onderzoek op verzoek van advocaat Gerard Spong van de verdachten.

De rechtbank heeft vijf dagen uitgetrokken om de zaak volledig uit te pluizen, het begint vandaag op 29 mei en wordt voortgezet op 30 en 31 mei en 1 en 3 juni.

Trending