?>
Logo Goals and Glamour

Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar FC Twente-voorzitter Joop Munsterman geeft toe dat de keuze voor Steve McClaren als trainer een verkeerde inschatting was. “Alfred is anders gaan werken dan Steve. We hebben bij FC Twente de tweede seizoenshelft alleen maar gekeken naar hoe we gingen voetballen en daar zijn we positief over.”

Munsterman noemt zelfs namen wie hij ook wel had willen halen: “We hebben herkenbaar, leuk voetbal gezien. De aanstelling van Steve heeft niet uitgepakt zoals we voor ogen hadden, dat is duidelijk. Het was eenvoudiger geweest en het had meer kans op succes gehad als we toen Rutten terug hadden gehaald in plaats van McClaren, omdat Rutten de grondlegger is geweest van het voetbal zoals wij dat hier altijd spelen.”

Ondanks dat Fred Rutten nu wel beschikbaar is, blijft de eerste keuze van FC Twente nog altijd Alfred Schreuder, ook al is die komend seizoen vaak afwezig om de cursus Coach Betaald Voetbal te halen. “Alfred is een ambitieuze man. We gaan hier de komende dagen over praten en alle voor- en nadelen tegen elkaar afzetten”, aldus Munsterman. Hij ziet het niet als een probleem dat Schreuder regelmatig weg is. “Daar hebben we een team van trainers voor”, aldus de voorzitter.

Trending