Logo Goals and Glamour
Europa League-winnaar naar grote broer
De winnaar van de Europa League mag straks in de Champions League spelen © picturepush.com

Sportnieuws

Europa League-winnaar naar grote broer

De winnaar van de Europa League krijgt vanaf het seizoen 2015-2016 een ticket voor de Champions League in het jaar daarop. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA donderdag tijdens het jaarlijks congres besloten.

De UEFA hoopt daarmee de Europa League wat belangrijker te maken dan dat nu het geval is voor veel teams. De Europa League legt het wat betreft prijzengeld en media-aandacht flink af ten opzichte van de Champions League. Ook Nederlandse clubs als PSV en FC Twente stelden dit seizoen tijdens de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi niet altijd de eerste keus op om te sparen voor de competitie.

Secretaris-generaal van de UEFA, Gianni Infantino, wilde het donderdag nog niks bevestigen, maar gaf wel toe dat er veranderingen nodig zijn. Volgens een bron binnen de UEFA zal de bond de beslissing vandaag officieel bekrachtigen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Er bestaat momenteel al een omgekeerde connectie tussen de twee bekertoernooien. Clubs die tijdens de groepsfase van de Champions League als derde eindigen, stromen na de winterstop door in de knock-outfase van de Europa League.

Logo Goals and Glamour