?>
Logo Goals and Glamour

Ajax en PSV liggen onder vuur bij de spelervakbond VVCS. De vakbond voor voetballers hekelt het nieuwe beleid van Ajax dat spelers met nog een jaar contract voor de keuze worden gesteld om te verlengen of anders op de bank belanden. PSV volgde het Amsterdamse voorbeeld, de VVCS is er klaar mee.

Directeur Louis Everard zegt tegen VI dat hij zich verbaast over de strategie van clubs: “Vooral dat het gewoon allemaal ongegeneerd wordt uitgesproken door de clubs lijkt me iets van de laatste tijd. Dat spelers worden teruggezet naar het tweede is van alle tijden, maar het lijkt wel alsof het nu toch grotere vormen begint aan te nemen. Ik vind het een misselijkmakende gang van zaken. Clubs maken op deze manier op een verschrikkelijke manier misbruik van de positie van een werknemer.”

Spelers als Miralem Sulejmani en Orlando Engelaar belandden op de bank, omdat zij niet vertrokken of bijtekende. Nu waarschuwde Ajax en PSV zelfs toppers als Eriksen en Toivonen dat ze op de bank kunnen belanden.

Everard weet dat het echter nog erger kan, al snapt hij het niet: “Gelukkig hebben spelers hier in Nederland altijd nog recht om te trainen, in andere landen heb je helemaal een probleem. Neem Wesley Sneijder, bij hem wilde Internazionale ingrijpen in zijn contract en zolang hij niet akkoord ging, mocht hij op vakantie. Zo ver gaat het hier niet, maar je ziet wel dat steeds meer clubs dit soort praktijken normaal gaan vinden.”

Trending