Logo Goals and Glamour

Kevin Strootman gaat met Jong Oranje naar het EK onder 21 jaar in Israël. Een jaar geleden was de PSV’er nog met het grote Oranje op het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne.

Dat toernooi verliep voor zowel Strootman als de rest van het team dramatisch: “Er zijn daar dingen gebeurd waarvan ik probeer te leren. Ik wil zorgen dat die hier nu niet gaan gebeuren”, zegt Strootman tegen het AD.

Bondscoach van Jong Oranje, Cor Pot, heeft een sterke selectie tot zijn beschikking met 12 A-internationals, die in Israël zeker niet allemaal zullen spelen. Vooral op het middenveld is de concurrentie moordend. Daarin loert gevaar volgens Strootman: “Er komen goede spelers op de bank te zitten. Het is belangrijk dat iedereen daar goed mee om gaat. Iedereen moet zich schikken in zijn rol, hoe goed je ook bent en hoe moeilijk het ook is. Dat geldt voor alle spelers, ook voor mij. Maar het is allemaal afhankelijk van de prestaties. Als je wint, gaat het bijna altijd goed. Alle jongens die al bij het Nederlands elftal zitten, willen graag met Jong Oranje naar het EK. Dan moet je het daar ook laten zien.”

Strootman weet wat er van hem als aanvoerder verwacht wordt: “Eigenlijk zijn dat gewoon normale zaken, wat iedere speler van Jong Oranje moet doen. Als aanvoerder probeer ik daar het voortouw in te nemen.” Hij vindt echter wel dat meer jongens verantwoordelijkheid moeten nemen: “Stefan de Vrij en Jordy Clasie zijn eerste en tweede aanvoerder bij Feyenoord, Bram Nuytinck draagt hier bij Jong Oranje normaal gesproken die band. Er zijn meer jongens die hun verantwoordelijkheid zullen pakken.”

Vers

Quizzzz