Logo #GOALS
Daley Blind hielp Duitsland aan wereldtitel

Volgens de gerenommeerde voetbaljournalist Simon Kuper heeft Manchester United-speler Daley Blind een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van de wereldtitel.

“De titel van de video zou moeten heten “Hoe Daley Blind Duitsland aan de wereldtitel hielpt”, aldus Kuper. “Op het WK hadden de Duitsers een groepsapp waar alle spelers in zaten. Daar werden regelmatig video’s op geplaatst want dat is iets waar voetballers van houden en waarvan ze een hoop leren. De data-analist van “Der Mannschaft’ plaatste de video van Blind omdat hij bij een wedstrijd van jong Oranje tegen jong Duitsland laat zien hoe een één-tweetje op de perfecte manier verdedigd wordt. Blind negeert namelijk gewoon de bal en blijft bij zijn tegenstander waardoor het één-tweetje niet uit de verf kwam. Normaal zijn spelers geneigd om naar de bal toe te gaan maar daarmee laat je jouw directe tegenstander ongedekt.

“Met name in de kwartfinale tegen Frankrijk was het van groot belang om de één-tweetjes te kunnen verdedigen want de Fransen hadden met Karim Benzema en Paul Pogba 2 spelers die een meester zijn in de één-twee combinatie. Door meermalen dit filmpje te bekijken lukte het de Duitse ploeg om Frankrijk van scoren af te houden en uiteindelijk met een 1-0 overwinning zich te plaatsen voor de halve finale. Ook voorafgaand aan de wedstrijd tegen Brazilië in de halve finale en de wedstrijd tegen Argentinië in de finale werd het filmpje meermalen herhaalt”.

De conclusie mag dus wel getrokken worden dat Daley Blind een aanzienlijke rol had in de wereldtitel voor onze oosterburen. Misschien een idee voor Guus Hiddink om video’s in een groepsapp te plaatsen. De vraag is of onze bondscoach daar wel toe in staat is.

 

 

 

 

Vers

Populair