Logo Goals and Glamour
‘Monaco heeft het niet verdiend’
© Pro Shots

WTF

‘Monaco heeft het niet verdiend’

Arsène Wenger had er duidelijk zwaar de pest in na de uitschakeling van zijn ploeg in de Champions League. De Gunners wonnen weliswaar in Monaco, maar kwamen na de 3-1 nederlaag in eigen huis een doelpunt tekort om de thuisploeg uit te schakelen.

“Of Monaco het heeft verdiend? Dit is niet de teleurstelling die spreekt, maar ik vind van niet”, sprak de Fransman na afloop over zijn oude team. “Monaco speelde vanavond thuis, heeft geen bal op doel geschoten en gaat tóch door naar de kwartfinale…”

Nog nooit wist een team in de Champions League een achterstand van drie doelpunten goed te maken. Dat lukte gisteravond dus ook niet, maar de Gunners waren wel dicht bij een stunt. Olivier Giroud maakte in de eerste helft 0-1, maar het tweede doelpunt van Aaron Ramsey, diep in de tweede helft, bleek te laat. Een derde treffer wisten de Londenaren niet meer te forceren en dus moet Arsenal zich nu gaan richten op de Premier League en de FA Cup.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Arsenal werd voor de vijfde keer op rij in de achtste finales uit het miljoenenbal gemieterd. Daar had de ploeg op voorhand waarschijnlijk weinig rekening mee gehouden, toen AS Monaco bij de loting uit de koker rolde.

Hoewel Wenger de uitkomst onrechtvaardig vond, was hij wel realistisch: “Iedere nederlaag doet pijn, ook al hebben we nu niet verloren. We hebben de tol betaald voor het feit dat we in de eerste wedstrijd niet hebben gebracht wat we vanavond wél lieten zien.”

Artikel verder na advertentie

Waar de trainer dus weinig positieve woorden over had voor Monaco, gaf aanvoerder Per Mertesacker wel alle credits aan de thuisploeg.  “Het beste team gaat door”, zei de Duitser. “Monaco verdient het omdat ze in de heenwedstrijd gewoon veel beter waren. Wij hebben er vandaag nog alles aan gedaan en hadden er misschien wel meer moeten maken dan twee, maar balen nu nóg meer van die eerste wedstrijd.”

Logo Goals and Glamour