Logo Goals and Glamour
Van Hanegem: ‘Schaam mij voor Frans Timmermans’
© Pro Shots

februari 2015 • Serious business

Van Hanegem: ‘Schaam mij voor Frans Timmermans’

Willem van Hanegem heeft in zijn AD-column geen goed woord over voor de BN’ers en politici die zich uitspraken tegen de Feyenoord-supporters in Rome.

“Waar halen vooral de politici het lef vandaan?” schrijft de brombeer. “Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen.”

Daarmee refereert Van Hanegem naturlijk aan de ramp met MH17. Ook Europarlementariër Frans Timmermans kreeg een veeg uit de pan van ‘de Kromme’: “Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De voormalig Feyenoorder benadrukt wel dat hij de rellen niet wil goed praten. “Ik weet dat mensen zich in Rome hebben misdragen. Zij horen ook te worden gestraft. Maar ik had het verhaal wel graag van twee kanten gehoord en gelezen”, schrijft hij. “Dat valt me tegen van de media. De Italiaanse politie en de fans van Roma zijn ook niet bepaald lieverdjes.Ik heb veel mensen gesproken die er bij waren. Ze vertelden me onder meer dat de politie ook op vrouwen en kinderen insloeg.”

Logo Goals and Glamour