?>
Logo Goals and Glamour

FC Twente heeft vanmiddag een finaleplaats in de play-offs voor Europees voetbal veiliggesteld. De ploeg van Alfred Schreuder schakelde, op weinig overtuigende wijze, FC Groningen uit. Twente treft in het beslissende duel Utrecht of Heerenveen. Zij spelen om 16:30 tegen elkaar.

De eindstand werd in Enschede bepaald op een 3-2 overwinning voor Twente. Eerder wisten de Tukkers al met 0-1 in Groningen te winnen.

Twente stond vroeg op voorsprong, maar leunde iets te gemakkelijk achterover. Dat leidde tot een eigen doelpunt van Braafheid, die de bal onhandig achter doelman Sander Boschker werkte. Het werd echter nog erger voor de ploeg: Groningen kwam via Andraz Kirm op een 1-2 voorsprong.

Na een moeizame fase wist Gutierrez Twente met een rake kopbal weer op gelijke hoogte te brengen. Invaller Nacer Chadli maakte er uiteindelijk nog 3-2 van.

Groningen sluit zo het seizoen af met een nederlaag. Het was tevens de laatste wedstrijd onder trainer Robert Maaskant, die opgevolgd wordt door Erwin van de Looi.

Trending