Logo Goals and Glamour
Bizar! Tientallen doden bij voetbalrellen in Egypte

februari 2015 • Serious business

Bizar! Tientallen doden bij voetbalrellen in Egypte

De nationale competitie in Egypte is door zware rellen, waarin zelfs tientallen doden vielen, stilgelegd. De regering heeft hiertoe besloten door hevige rellen voor de wedstrijd tussen Zamalek en ENPPI in Caïro. Daarbij kwamen tot nu toe al minimaal 30 mensen om het leven.

Volgens NOS-correspondent Sander van Hoorn is er weinig duidelijk over het aantal slachtoffers. “Sommige bronnen hebben het over twintig, andere over veertig. Een ding is zeker, de chaos voor de poorten van het stadion was enorm.”

Fans van Zamalek probeerden naar verluidt zonder kaartje het stadion in te komen. Daar kwamen ze in aanraking met veiligheidstroepen.”De andere kant van het verhaal is dat een grote groep fans door een veel te kleine opening wilde. De politie heeft traangas afgeschoten waarna er paniek ontstond. In die chaos zouden mensen vertrapt en verdrukt zijn.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het optreden komt de politie op forse kritiek te staan. “Maar volgens de politie hielden bendes zich op tussen de supporters. Dus dat zal nog wel een staartje krijgen. Maar wat in elk geval het verwijt is, is dat die wedstrijd gewoon doorging. Daar is zoveel kritiek op, dat de competitie wederom is stilgelegd.”

In 2012 werd het Egyptische voetbal al opgeschrikt door een veldslag tussen supporters. Destijds kwamen er 70 mensen om het leven. Ook toen werd de competitie tijdelijk stilgelegd.

Artikel verder na advertentie

Zie hieronder schokkende beelden van de slachtoffers van de rellen:

حصريا مشاهد مؤلمة من مجزرة الدفاع الجوي للتشويش على تسريبات #السيسي_يحتقر_الخليج

Logo Goals and Glamour