?>
Logo Goals and Glamour

De laatste keer dat PSV de landstitel pakte was in 2008, alweer 5 jaar geleden. Een belangrijk aandeel in dat kampioenschap kwam van de toen 29-jarige spits Danny Koevermans. Hoe is het toch met hem?

Danny ‘de Koef’ Koevermans speelde 170 wedstrijden in de Eredivisie voor onder meer Sparta, AZ en PSV en speelde vier EK-kwalificatieduels onder Marco van Basten. Als uitblinker uit de Gouden Gids competitie (nu Jupiler League) kwam hij terecht bij het AZ van Louis van Gaal, daar liep hij in zijn tweede jaar net het kampioenschap mis aan PSV, de club waar hij een seizoen later wél de landstitel pakte. In zijn laatste seizoen bij PSV moest hij het van invalbeurten hebben, dus in 2011 koos hij voor een “avontuur” in Canada. Canada? Ja, daar schieten ze dus niet alleen op beren, maar hebben ze ook een voetbalcompetitie. Hij koos voor Toronto dat net onder leiding van Aron Winter kwam.

Hij heeft het daar naar zijn zin laat hij in interviews weten: “We speelden de Champions League van Noord- en Midden-Amerika. Wedstrijden in Mexico, Panama en Nicaragua, echt geweldig. Ik kan inmiddels iedereen een stap naar een ander land, naar een andere competitie aanraden.” zegt hij in een interview met AD in januari 2013. En dat het heus wel wat voor stelt de competitie in Canada: “En het sportieve niveau valt zeker niet tegen. Het is typisch Nederlands om te denken dat het voetballen in Canada en Amerika niet veel voorstelt. Geloof mij, van de clubs uit de MLS zou er niet eentje degraderen uit de Eredivisie. Lekker afbouwen? Slaat helemaal nergens op. Iedereen is hier topfit, er valt hier niet af te bouwen. Je moet elke week voluit gaan.”

Toch gaat het hem niet helemaal vlekkeloos af, tot dusver speelde hij nog maar 26 duels voor Toronto FC. In juli 2012 scheurde de spits zijn kruisbanden en dat houdt hem tot de dag van vandaag nog aan de kant. Een terugkeer zit er wel aan te komen, op de site van SportPromotions in laat hij weten (april 2013): “Ik kan niet anders zeggen dan dat het goed gaat. Ik lig op schema. Het enige wat momenteel een beetje tegenzit , is dat er de afgelopen tijd hier behoorlijk wat sneeuw is gevallen, dus wordt er door de spelers op kunstgras getraind. Voor mij is het risico te groot om met de groep mee te trainen op kunstgras. Het is toch wat anders dan gewoon gras. Kunstgras belast je gewrichten toch meer.”

Hij heeft het dus naar zijn zin in Toronto en van terugkomen is vooralsnog geen sprake. “Een terugkeer naar Nederland? Zoals ik er nu in sta, zeker niet. Ik wil bij Toronto nog iets laten zien en dan eventueel nog één ander avontuur. Het mag niet eindigen met een zware blessure.”

Trending

Versch!