Logo Goals and Glamour
Brekend! Weekblad VI breekt met TV-show
De tafel van Voetbal International. © Pro Shots

januari 2015 • Serious business

Brekend! Weekblad VI breekt met TV-show

Voetbalmagazine VI gaat breken met het TV-programma Voetbal International. Dit vertelt Tom van Hulsen in zijn column van woensdag.  Ze zijn bij het weekblad de kritiek van Wilfred Genee, René van der Gijp en vooral Johan Derksen zat. Of de naam van het tv-programma wel hetzelfde blijft is nog niet bekend.

Van Hulsen zegt in zijn column: “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er inmiddels het nodige is veranderd. Vooral als het gaat om de toon van het programma. RTL7 trekt nog steeds honderdduizenden kijkers en de tv-bazen zien logischerwijs dan ook geen reden iets aan de formule te veranderen. Als VI-redactie hebben wij echter steeds vaker de behoefte ons te distantiëren van uitlatingen die in het programma worden gedaan.”

“Niet alleen als er ongepaste kritiek wordt geleverd op ons eigen weekblad, maar ook als het gaat om opmerkingen aan het adres van onder anderen voetballers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Jarenlang konden die als satirisch worden bestempeld, maar dat is lang niet in alle gevallen nog vol te houden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“De conclusie is dat de koers die wij als weekblad en website willen varen inmiddels ver afligt van die van het tv-programma, waarop wij als redactie bovendien geen enkele invloed hebben. Het tv-programma blijft zonder twijfel een kijkcijferhit en het staat RTL vrij om de formule te handhaven, maar omdat wij ons hier niet langer mee willen associëren hebben we afgesproken als VI-redactie voortaan geen redactionele bijdragen meer te leveren.”

Logo Goals and Glamour