Logo Goals and Glamour
5 dingen die je móet weten over dit Eredivisie-weekend
PSV - FC Twente, ofwel: Memphis Depay vs. Hakim Ziyech. © Pro Shots

december 2014 • Shownieuws

5 dingen die je móet weten over dit Eredivisie-weekend

De Eredivisie: soms betoverend, vaak bar slecht, maar elke week genieten! Om je alvast warm te maken voor dit weekend, zetten wij 5 dingen op een rijtje die je móet weten over dit Eredivisie-weekend.

5. De mindere goden

Ernie Brandts

Niet Julius Caesar, wel de geplaagde Dordrecht-coach Ernie Brandts. Heracles – Dordrecht: vanavond, 20:00 © Pro Shots

Genoeg potjes die er toe doen dit weekend! Aandachtspunten: Heracles treft vanavond Dordrecht, dat toch ‘s moet winnen als het niet met vijf armetierige puntjes kerst wil vieren. Heerenveen hoopt morgen NAC te verslaan, want de Friezen pakten sinds september geen drie punten meer.

4. Een nieuwe koploper?

Hoi.

Hoi.

Mocht PSV ten onder gaan tegen FC Twente en Ajax afrekenen met FC Utrecht, dan staan de Amsterdammers bovenaan! Wint PSV woensdag van Feyenoord, dan staat de club uit Eindhoven weer nummer 1. Frank de Boer blijft bescheiden en hoopt op een tussenweg.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Angstgegner voor Ajax

Ajax - Utrecht angstgegner

Zomaar een Ajax – Utrecht die niet lekker liep voor de Amsterdammers. Ajax – Utrecht: zondag, 12:30

Net als Rotterdammers en Hagenezen hebben ook Utrechters een GRUWELIJKE hekel aan Ajax. Waarom? Geen idee. Feit blijft echter dat FC Utrecht door die extra motivatie vaak resultaat boekt tegen de Amsterdammers. Feit blijft echter ook dat het team vorig weekend compleet werd weggecounterd door Heracles. En dat clubtopscorer Ruud Boymans ontbreekt. Kun je dus zeggen dat Ajax zich belachelijk maakt als het thuis verliest van de Domstedelingen? Ja, eigenlijk wel.

2. Feyenoord móet winnen

Lex Immers

Lexie Immers, net zo goed als Messi en Ronaldo! Vinden ze in Italië dan. Feyenoord – AZ: zondag, 16:45

Heel Rotterdam verlangt naar die magische huldiging op de Coolsingel. Wil Feyenoord daar zicht op houden, dan moet het wel blijven winnen. Kan lastig worden tegen het prima draaiende AZ, maar dat valt misschien wel mee: de Rotterdammers spelen voor een uitzinnig Kuip-publiek en verkeren in blakende vorm. Met Lexie Immers hebben ze zelfs een Europese topspeler binnen de gelederen. Ja, het staat er echt.

Artikel verder na advertentie

1. PSV – Twente

PSV - FC Twente

Memphis Depay vs. Hakim Ziyech. PSV – FC Twente: zondag, 14:30 © Pro Shots

In theorie hét affiche van dit weekend, maar we durven PSV – FC Twente eigenlijk geen topper te noemen. De Tukkers hebben negen(!) punten achterstand op koploper PSV, die nog een potje minder hebben gespeeld ook!

Aangezien beide ploegen niet in opperbeste doen zijn kan dit duel twee kanten op: het wordt een saai schaakspel of een open duel. Wij gokken op het eerste.

Twente-coach Alfred Schreuder is eindelijk zo verstandig zijn blunderende doelman Nick Marsman te passeren. Sonny Stevens moet het nu gaan doen en nee, dat is niet zijn artiestennaam, hoewel de beste knaap wel uit Volendam komt.

Logo Goals and Glamour