Logo Goals and Glamour
Europa League finale in volle Amsterdam ArenA
De winnaar van de Europa League mag straks in de Champions League spelen © picturepush.com

Sportnieuws

Europa League finale in volle Amsterdam ArenA

Over iets meer dan een uur begint in de Amsterdam ArenA de finale van de Europa League. De strijd in de B-competitie van Europa gaat tussen het Engelse Chelsea en het Portugese Benfica.

Naast de strijd tussen de twee clubs wordt het ook de strijd tussen de twee topscorers. Cardozo van Benfica en Torres van Chelsea wisten allebei te scoren. Wie gaat het lukken op het moment supreme?

De laatste keer dat Benfica een Europese prijs won is alweer meer dan een halve eeuw geleden. Onder leiding van grootheid Eusebio won Benfica destijds de Europa cup 1. Daarna bereikte de club nog 5 keer in finale, waaronder in 1988 tegen PSV, maar won het er geen een.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Voor Chelsea hoeven we minder ver terug in de tijd. Minder dan een jaar om precies te zijn. Vorig seizoen veroverden de Engelsen de Champions League door in de finale Bayern München te verslaan. Chelsea kan daardoor de eerste club worden die op hetzelfde moment houder is van de Champions League en van de Europa League. Ze kunnen zich ook in een illuster rijtje scharen met clubs die alledrie de Europese bekers gewonnen hebben.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA is vanavond uitverkocht en de UEFA verwacht tientallen miljoenen televisiekijkers.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour