?>
Logo Goals and Glamour
De 10 meest gehate voetballers
Suarez heeft net zijn honger gestild.

Voetballers zijn rolmodellen, zo wordt wel eens gezegd. Dat moet sommige voetballers misschien nog eens haarfijn uitgelegd worden. Er zijn spelers die voortdurend het nieuws halen door wangedrag, of dat nou op of buiten het veld is. Wij presenteren de 10 meest gehate voetballers die je absoluut niet op je feestje wilt!

10. Thibaut Courtois

Thibaut Courtois mag keepen tegen Chelsea. © Pro Shots

Thibaut Courtois. © Pro Shots

Deze grote vriendelijke reus zou je niet op dit lijstje verwachten. Kevin de Bruyne heeft echter aan den lijve ondervonden dat Courtois een behoorlijke eikel is. Het toenmalige chickie van De Bruyne ging ooit kijken bij een wedstrijd van Courtois, waarop de twee het iets tè gezellig kregen. Het 20-jarige meisje en de doelman zouden daarna intieme foto’s hebben uitgewisseld op Facebook. De Bruyne wees zijn vriendin meteen de deur en zijn verstandhouding met Courtois is sindsdien ‘professioneel’.

9. Zakaria Labyad

Zakaria Labyad

Labyad ligt liever in bed. © Pro Shots

Toenmalig PSV’er Zakaria Labyad haalde het bloed onder de nagels van PSV vandaan door weg te blijven bij de eerste training en doodleuk op Twitter te melden dat hij nog in bed lag. “Jullie vragen mij waarom ik niet op De Herdgang ben? Dan antwoord ik normaal dat ik in bed lig”, tweette de onverlaat. Aan het einde van het seizoen veroorzaakte hij een nieuwe rel door naar Sporting Lissabon te verkassen zonder dat PSV te melden.

8. Nicolas Anelka

De loopbaan van Nicolas Anelka staat bol van de controverse. Naast zijn reputatie als ‘clubhopper’ – hij speelde in zijn carrière voor meer dan 10 ploegen – flikte de spits ook een boel ongein. Zo werd hij op het WK van 2010 uit de Franse selectie gezet door een ruzie met trainer Raymond Domenech en leverde een nazi-groet tijdens het juichen hem een schorsing van vijf wedstrijden op!

7. Ashley Cole

Ashley Cole. © Pro Shots

Ashley Cole. © Pro Shots

Cole kreeg een hoop shit over zich heen toen hij zijn neus op haalde voor een vorstelijk salaris bij Arsenal en naar aartsrivaal Chelsea verkaste. Aldaar kwam hij in opspraak door met een luchtbugs op een jeugdspeler te schieten. Voeg daar nog aan toe dat Cole zijn bloedmooie vrouw Cheryl bedroog met vijf(!) verschillende vrouwen en het imago van deze Brit is verziekt.

6. Mario Balotelli

Geen straf Balotelli voor bedreiging.

Mario Balotelli. Pro Shots

Een onvermijdelijke naam op dit lijstje. Het is algemeen bekend dat Balotelli zich elke maand wel één keer misdraagt. Zo bekogelde de Italiaan ooit jeugdspelers met dartpijltjes en stak hij vuurwerk af in zijn hotelkamer.

5. John Terry

Ook al voorbijgekomen in ons lijstje met bizarre seksschandalen en vreemdgaande voetballers. John Terry vernederde zijn Chelsea-teamgenoot Wayne Bridge tot op het bot door met diens vriendin in bed te duiken. Het kostte hem tijdelijk de aanvoerdersband van Engeland en Bridge wilde zelfs niet meer voor het Engelse elftal uitkomen.

4. Joey Barton

https://www.youtube.com/watch?v=3xK2iW8u6XU

Zowel buiten als op het veld is Joey Barton een grote lul. De voetballer liep diverse schorsingen op door het meppen van zijn tegenstanders (zie boven) en drukte ooit een sigaar uit in het oog van een jeugdspeler. Tegenwoordig verveelt Barton zijn Twitter-volgers door de ene na de andere belediging te spuien op het wereldwijde web, meestal gericht tot collega-voetballers.

3. Craig Bellamy

Ook aan Craig Bellamy hangt een vies luchtje: hij zou er tijdens zijn tijd bij Newcastle United hoogstpersoonlijk voor hebben gezorgd dat coach Sir Bobby Robson werd ontslagen. Hierboven zien we hem een veldbestormer in het gezicht stompen, maar ook buiten het veld werd de oud-aanvaller regelmatig in verband gebracht met geweldsdelicten: zo mepte hij ooit een Liverpool-teamgenoot met een golfclub. Zijn laatste incident dateert uit 2011, toen de voetballer twee mannen aftuigde tijdens het uitgaan.

2. Luis Suarez

Buiten het veld leek Luis Suarez juist een sympathieke vent, waneer hij in gebrekkig Nederlands de pers te woord stond. Uit diverse bijtincidenten en een beschuldiging van racisme blijkt toch dat dat beeld moet worden bijgesteld.

1. Pepe

Pepe is een uitstekende verdediger, maar heeft af en toe torren in zijn hoofd. Zijn smerigste overtreding tot op heden (zie boven) leverde hem 10 wedstrijden schorsing op, maar de Portugees pikt bijna elk seizoen wel een terechte schorsing mee.

Trending