Logo Goals and Glamour
4 scenario’s na IJsland – Nederland
Cillessen baalt na weer een tegengoal van Oranje © Pro Shots

oktober 2014 • Shownieuws

4 scenario’s na IJsland – Nederland

Nederland staat er niet best voor. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Tsjechië en de nipte overwinning tegen Kazachstan verloor Oranje ook in Raykjavik tegen IJsland.

Hoe kan Oranje EK 2016 nog bereiken, nu de achterstand op IJsland en Tsjechië al richting zes punten bedraagt?

Wij hebben vier scenario’s voor Oranje op een rij gezet:

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

4. Nederland gaat het EK missen

Tijdens de afgelopen WK’s deed Oranje telkens mee om de ereplaatsen. De kwalificaties verliepen vlekkeloos en op de eindtoernooien schitterde de mannen van oranje. Tijdens het laatste EK was het echter een ramp en ook dit keer zal het op een deceptie uitlopen, als we ons niet eens plaatsen.

3. Hiddink krijgt z’n ontslag

Guus Hiddink kan z’n biezen pakken na de nederlaag en een nieuwe bondscoach dient zich aan. Wie o wie zal hem op moeten volgen? Co Adriaanse, Ruud Gullit of zijn huidige assistent Danny Blind. Misschien komt de werkloze Bert van Marwijk zelfs terug bij Oranje of koopt de KNVB Louis van Gaal terug van Manchester United?

Artikel verder na advertentie

>> LIKE Guus komt naar Huus als jij vindt dat Guus ontslag moet nemen

2. De derde plek volstaat ook nog

Ook al slaagt Oranje er niet meer in om IJsland en Tskechië in te halen de komende wedstrijden, ook de derde plek volstaat nog voor play-offwedstrijden. Er is dus nog genoeg hoop dat we ons via de achterdeur voor het EK 2016 kunnen plaatsen.

1. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen

Na het duel van vanavond zijn er nog altijd zeven wedstrijden te spelen waardoor Oranje nog 21 punten kan verzamelen. Als Nederland daarin slaagt is de kans groot dat we ons nog gewoon als nummer één van de poule plaatsen.

Logo Goals and Glamour