Logo Goals and Glamour
De 10 grootste verraders in het voetbal
© Pro Shots

oktober 2014 • Shownieuws

De 10 grootste verraders in het voetbal

Het is bijna een doodzonde als je als voetballer naar de aartsrivaal verkast. Toch hebben sommige spelers daar dikke schijt aan. Tijd voor een lijstje van de 10 grootste verraders in het voetbal!

10. Cesc Fabregas

Fabregas: Arsenal naar Chelsea

© Pro Shots

De èchte clubliefde van Cesc Fabregas ligt natuurlijk bij Barcelona. Misschien dat de middenvelder daarom weinig moeite had met een overstap van Arsenal naar stadgenoot Chelsea. Met tussenstop in Barca, natuurlijk. En dat terwijl Fabregas ooit zei nooit voor een andere Engelse club te spelen.

9. Carlos Tevez

Carlos Tevez: Manchester United naar Manchester City

© Pro Shots

Carlos Tevez speelde ooit bij Manchester United, maar kon het grote geld van aartsrivaal Manchester City niet weerstaan. Hij vertrok voor 25 miljoen pond naar de concurrent.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

8. Ashley Cole

Ashley Cole: Arsenal naar Chelsea

© Pro Shots

Ashley Cole werd door Arsenal-fans al snel omgedoopt tot ‘Cashley’, toen hij het shirt van de Gunners verruilde voor dat van het poenerige Chelsea.

7. Robin van Persie

Robin van Persie: Arsenal naar Manchester United

© Pro Shots

Robin van Persie wilde prijzen pakken en dat lukte bij Arsenal niet echt. Daarom maakte de spits de omstreden stap van Londen naar Manchester United. Waar hij nog steeds slechts één landstitel heeft behaald, overigens.

Artikel verder na advertentie

6. Luis Figo

Luis Figo: van Barcelona naar Real Madrid

© Pro Shots

Het werd Luis Figo door Barcelona-fans niet in dank afgenomen toen hij van Catalonië naar Real Madrid verkaste. Tijdens zijn eerste El Classico voor Real gooiden supporters een varkenskop naar hem toe.

5. Dikke Ronaldo

Dikke Ronaldo: Barcelona, Real Madrid, Internazionale en AC Milan

© Pro Shots

Ronaldo presteerde het om in zijn carrière maar liefst twee controversiële transfers te maken. De topschutter speelde in Spanje voor Barcelona én Real Madrid, maar vond het in Italië ook geen probleem om zowel voor Internazionale als AC Milan uit te komen!

4. Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer: van Ajax naar Feyenoord

© Pro Shots

Het perspectief dat hij alleen in de KNVB-beker mocht keepen, deed Kenneth Vermeer er toe besluiten van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord over te stappen. Daar krijgt hij nu in ieder geval genoeg te doen in het doel.

3. Zlatan

Zlatan: Juventus, Internazionale en Juventus

© Pro Shots

Zeiden we niet dat Ronaldo zowel voor AC Milan als Internazionale speelde? Zlatan Ibrahimovic deed hetzelfde, maar voegde daar ook nog Juventus aan toe! Zlatan don’t care.

2. Johan Cruijff

Het blijft een vreemd gezicht.

Johan Cruijff wordt vooral gezien als Ajax-legende, maar de nummer 14 tekende in 1983 doodleuk bij Feyenoord. Cruijff had ruzie gekregen met Ajax-voorzitter Harmsen, die zijn salaris wilde verlagen. De voetballer nam wraak door naar Rotterdam te verkassen.

1. Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor: Arsenal, Manchester City en Tottenham Hotspur

© Pro Shots

Emmanuel Adebayor was hard op weg een Arsenal-legende te worden, toen hij in één seizoen 30 keer scoorde. Zijn salaris werd verdubbeld, maar na een slecht seizoen vertrok de spits alsnog naar Manchester City. Tijdens de eerste Arsenal – City werd Adebayor voortdurend uitgefloten, maar hij nam wraak door te scoren tegen zijn oude club. De aanvaller stak vervolgens het veld over en juichte overdreven voor het Arsenal-publiek. Kan het nog erger? Jazeker: Adebayor tekende later bij Tottenham Hotspur.

Logo Goals and Glamour