?>
Logo Goals and Glamour
De 5 opvallendste stunts in de KNVB-beker
Hans Kraay jr. stuntte in 2008 met FC Lienden. © Pro Shots

Het is deze week weer bekeren geblazen! De KNVB-beker staat altijd bol van verrassingen, aangezien Eredivisieclubs, Eerste Divisieclubs en amateurploegen het tegen elkaar opnemen. Wij hebben vijf opvallende stunts voor je op een rijtje gezet…

5. Ajax 2 – FC Utrecht (2002, 2-2)

Ook belofteteams mogen meedoen aan de KNVB-beker. In 2002 wist Ajax 2 zelfs de halve finale van het toernooi te bereiken, waar het uitkwam tegen FC Utrecht. De jongelingen deden zeker niet onder voor de Eredivisie-ploeg, want strafschoppen moesten de beslissing brengen. FC Utrecht trok uiteindelijk aan het langste eind, anders was de finale van dat jaar er een tussen Jong Ajax en het grote Ajax geweest!

4. Achilles ’29 – Heracles Almelo (2010, 5-3)


Achilles ’29 heeft zich ontpopt als reuzendoder in de KNVB-beker. De amateurs uit Groesbeek wisten in 2008 RKC Waalwijk uit te schakelen en twee jaar later was het opnieuw raak voor Achilles: toen bleek Heracles het slachtoffer. De Almeloërs werden met 5-3 verslagen!

3. PSV – FC Wageningen (6-1, 1978)

PSV won in 1978 de UEFA Cup, maar beleefde een ware blamage in de KNVB-beker. Laagvlieger FC Wageningen, inmiddels opgedoekt, hakte de Eindhovenaren met 6-1 in de pan!

2. FC Lienden – Vitesse (1-0, 2008)


In 2008 zorgde amateurploeg FC Lienden voor een enorme stunt door Vitesse uit het bekertoernooi te knikkeren. Erik de Kruij schoot Lienden met een vrije trap naar de achtste finales van de KNVB-beker.

1. IJsselmeervogels – AZ ’67 (2-2, 4-3 winst na penalty’s)


De meest opzienbarende bekerstunt vond plaats in 1975. Amateurploeg IJsselmeervogels wist na een reeks overwinningen de kwartfinale van de KNVB-beker te bereiken. Het moest bij AZ ’67 op bezoek, in die tijd een ware topploeg. Na 90 minuten plus verlenging stond de 2-2 op het scorebord en moesten penalty’s de beslissing brengen. Uiteindelijk trokken de amateurs aan het langste eind en gingen de vogels door naar de halve finale. Die vervolgens wel met 6-0 verloren werd tegen FC Twente.

Trending

Versch!