?>
Logo Goals and Glamour

Ajax heeft de ING Fair Play-prijs gewonnen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het team die niet alleen de minste gele en rode kaarten kreeg, maar onder andere ook de sportiefste aanhang had en het meeste respect voor de arbitrage heeft getoond.

De prijs is een initiatief van de Europese voetbalbond UEFA, en wordt ondersteund door de KNVB en sponsor ING. Aan de award is een bedrag van 10.000 euro gekoppeld dat de winnaar aan een sociaal maatschappelijk project mag schenken. Landskampioen Ajax maakt binnenkort bekend waar het geld naar toe gaat.

Trainer Frank de Boer vindt de prijs een mooie erkenning. “Het past bij onze prestaties dit seizoen, maar ook bij onze manier van spelen. En we vinden het belangrijk dat spelers zich gedragen, respect tonen voor de tegenstander en voor de arbitrage. Uit deze prijs blijkt dat we ook op dat vlak goed bezig zijn.”

De UEFA houdt binnen Europa een lijst bij waar de landen op dezelfde criteria worden beoordeeld. Nederland eindigde op die lijst als vierde, achter Zweden, Noorwegen en Finland. De eerste drie landen verdienen een extra ticket voor de Europa League. Daar greep Nederland dus net naast.

Trending