Logo Goals and Glamour
Vijf redenen waarom we Argentinië verslaan
De gouden driehoek: Sneijder, Robben en Van Persie. © Pro Shots

juli 2014 • Voetbalnieuws

Vijf redenen waarom we Argentinië verslaan

Nederland spreekt al over een droomfinale tegen Duitsland, maar er moet eerst nog wel even gewonnen worden van Argentinië. Dat hoeft helemaal niet zo’n probleem te zijn, wanneer Oranje de vorm van de afgelopen wedstrijden weet vast te houden. Wij geven je vijf redenen waarom het Nederlands elftal vanavond ook de Argentijnen, inclusief Lionel Messi, verslaat!

5. Brazilië staat achter Oranje

Een niet al te vrolijke Brazilië-fan.

Een niet al te vrolijke Brazilië-fan.

Misschien heb je meegekregen dat Brazilië gisteravond genadeloos werd afgeslacht door Duitsland (7-1). Des te meer reden voor de Brazilianen om te hopen dat hun aartsrivaal Argentinië ook in de halve finale ten onder gaat. De twaalfde man zal vanavond in Sao Paolo dus volledig voor Oranje zijn.

4. Nederland verloor nog maar één keer van Argentinië

Dennis Bergkamp na zijn wondergoal tegen Argentinië, op het WK van '98. © Pro Shots

Dennis Bergkamp na zijn wondergoal tegen Argentinië, op het WK van ’98. © Pro Shots

Artikel verder na advertentie

Het ’track record’ van Nederland tegen de Argentijnen is er een om vertrouwen uit te putten. Oranje verloor slechts eenmaal van Argentinië! Die ene nederlaag was dan wel meteen een belangrijke, namelijk de gehate WK-finale van 1978.

3. Onze verdediging staat als een huis

Stefan de Vrij in gesprek met Ron Vlaar. © Pro Shots

Stefan de Vrij in gesprek met Ron Vlaar. © Pro Shots

De meeste tegenstanders van Nederland op dit WK hebben zich stukgebeten op het beproefde 5-3-2 systeem van Oranje. Er komt geen muisje door onze verdediging, die al topaanvallers als Alexis Sanchez en Andres Iniesta tegenhield. Waarom hun teamgenoot Lionel Messi dan niet?

2. Louis van Gaal en zijn gouden pik

Louis van Gaal. © Pro Shots

Louis van Gaal. © Pro Shots

Telkens als het even tegen zat bezorgde de genialiteit van Louis van Gaal ons de overwinning. Tegen Chili was het Leroy Fer, tegen Mexico Klaas-Jan Huntelaar en tegen Costa Rica natuurlijk Tim Krul. Dat gaat vanavond gewoon weer gebeuren!

1. Robben is beter in vorm dan Messi

Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. © Pro Shots

Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. © Pro Shots

Okee, Lionel Messi is een aantal keer beslissend geweest voor Argentinië dit WK. Erg veel indruk maakt de steraanvaller echter nog niet. Hoe anders is dat bij Arjen Robben, die elke wedstrijd de beste speler op het veld is. In Robben we trust!

Logo Goals and Glamour