Logo Goals and Glamour
Prachtige evolutie van WK-shirts
Alle WK-shirts sinds 1930 © Zalando

juli 2014 • Shownieuws

Prachtige evolutie van WK-shirts

Speciaal voor het WK voetbal presenteert de website Zalando alle internationale WK voetbalshirts die sinds 1930 te zien waren tijdens de wereldkampioenschappen. Van alle landen aanwezig op het WK in Brazilië zijn WK voetbalshirts zijn weergegeven.

Je kunt per WK zien hoe de shirts zijn veranderd in stijl en hoe deze met de tijd zijn meegegaan. Vóór de jaren 80 zijn er nog veel lange mouwen te zien en de eerste WK voetbalshirts van het Nederlands Elftal waren zelfs blauw in plaats van oranje. Klik op onderstaande afbeelding voor alle internationale WK voetbalshirts.

De historie van het wereldkampioenschap voetbal begint in 1930 in Uruguay. Destijds waren er 13 teams, dit jaar deden alweer voor de zesde keer 32 teams mee. In Brazilië, het land van de Samba wordt het WK voetbal gehouden, met Brazilië, Duitsland, Argentinië en Nederland in de finale. Veel titels en finaleplekken bij elkaar dus.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Nederland deed in 1934 voor het eerste mee aan het WK voetbal. Hierna heeft team Oranje niet ieder WK meegespeeld omdat het zich niet iedere keer opgaf voor de kwalificatie rondes en zich een aantal keer niet wist te kwalificeren. Sinds 1974 is het Nederlandse team erin geslaagd om drie keer de finale te spelen en deze drie keer te verliezen. De eerste keer was in 1974 tegen West-Duitsland, de tweede finaleplek werd behaald tegen Argentinië in 1978 en de derde keer was in 2010, toen team Oranje verloor van Spanje. Laten we hopen dat in de WK voetbalshirts van dit jaar, Nederland weer de finale gaat halen door te winnen van Argentinië!

Zie hier alle WK-shirts van de deelnemers sinds 1930 (klik voor vergroting):
WK voetbalshirts

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour