Logo Goals and Glamour
Samenvatting: Nederland verslaat Costa Rica na penalty’s
Tim Krul, held van Oranje tijdens Nederland - Costa Rica © Pro Shots

Voetbalnieuws Winnaars

Samenvatting: Nederland verslaat Costa Rica na penalty’s

Zie hier de samenvatting Nederland – Costa Rica. De wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica is in Salvador is geëindigd in een heroïsche overwinning voor het Nederlands elftal. Oranje had penalty’s nodig om te winnen van Costa Rica.

Nederland probeerde Costa Rica vanaf het begin onder druk te zetten. Pas in de 20e minuut leidde dit tot een grote kans, maar Robin van Persie miste de kracht en precisie om een doelpunt te maken (Zie de kans van Van Persie hier). Costa Rica was echter gewaarschuwd.

Ook Depay kreeg daarna nog een flinke kans, maar ook hij stuitte op doelman Navas van Costa Rica, die dit toernooi nog maar twee doelpunten tegen kreeg. Zie de kans van Depay hier.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Nadat Nederland – Costa Rica met 0-0 gingen rusten zagen we in de tweed helft hetzelfde spelbeeld. Oranje probeerde wel maar kwam er zelden doorheen, Costa Rica was in de meeste gevallen onmachtig.

Ook in de tweede helft kwam Oranje maar zelden door de muur van witte hemden heen. Costa Rica leek alles te doen voor een verlening of penaltys en Oranje bleef het maar proberen.

Artikel verder na advertentie

Wesley Sneijder was nog het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot een vrije trap snoeihard op de paal. Ook Robin van Persie schoot via een speler van Costa Rica ook nog op de lat.(Zie hier het schot van Van Persie op de lat)

Er kwam echter een verlening bij Nederland – Costa Rica waarin Oranje het wel probeerde. Maar Nederland bleef het moeizaam tot grote kansen komen. Halverwege de verlening was het nog altijd 0-0 in Salvador.

In de tweede helft van de verlenging bracht Van Gaal Klaas-Jan Huntelaar, die Mexico eigenhandig uit wist te schakelen. Ook met Huntelaar lukte het Oranje niet om te scoren waardoor penalty’s beslissing moesten brengen.

Bondscoach Van Gaal bracht keeper Tim Krul voor Jasper Cillessen en Krul wist zich te ontpoppen tot de held van Oranje! De keeper stopte twee penalty’s en sleepte daarmee Oranje door de slopende penaltyserie heen. Zie hier de de complete strafschoppenserie waarin Tim Krul uitblinkt.

De volledige samenvatting Nederland – Costa Rica volgt snel.

Logo Goals and Glamour