?>
Logo Goals and Glamour
Van der Gijp is Johan Derksen zat
René van der Gijp. © Pro Shots

Winnaars

Van der Gijp is Johan Derksen zat

René van der Gijp heeft vandaag stevige kritiek geuit op VI-collega Johan Derksen. De vrolijke voetbalanalist zegt in Trouw dat hij het jammer vindt dat Derksen het programma weinig meer kan schelen.

Artikel verder na advertentie

Volgens Gijpie is de sigaarsnor direct na een aflevering van VI Oranje weer op weg naar huis. Met Wilfred Genee heeft hij een veel betere band. “Voor mij is dit vooral goed vol te houden doordat ik af en toe met Genee zo dronken als een aap kan worden”, vertelt Gijp. “Johan Derksen rijdt tien seconden na de uitzending – als ik met het publiek op de foto ga – alweer over de Utrechtse Baan, op weg naar huis…”

Artikel verder na advertentie

“Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo’n programma”, stelt Gijp zelfs.

Artikel verder na advertentie

Hij wil daarom stappen ondernemen, vertelt hij: “De lol gaat er zo vanaf. Ik wil, als dit WK-spektakel achter de rug is, gaan praten met de RTL-directie om te kijken hoe we het ánders kunnen gaan aanpakken. Leg ik een bom onder het programma? Ja, misschien, maar iemand moet het toch doen? Bovendien: nu kijken er nog een miljoen mensen naar ons programma; het zou toch veel erger zijn als we ons pas gaan afvragen wat er aan de hand is als er straks nog maar 100.000 kijkers zijn?”