Logo Goals and Glamour
Arno Vermeulen baalt van kritiek
Arno Vermeulen in actie. © Pro Shots

juli 2014 • Lachen

Arno Vermeulen baalt van kritiek

Arno Vermeulen schijnt de meest bekritiseerde voetbalcommentator op Twitter te zijn. Dat gaat hem niet in de koude kleuren zitten, vertelt hij aan NRC Next.

“Ik heb mijn instellingen in Twitter veranderd, zodat ik de berichten niet allemaal meer kan lezen”, bekent hij. “Ik vind het onprettig, dus waarom zou ik daar mijn energie in steken? De remedie tegen alle kritiek is: blijf je concentreren op je toernooi, laat je niet afleiden door dit soort zaken.”

De chef voetbal van de NOS kan zich overigens niet vinden in alle negatieve reacties. Hij vindt juist dat hij beter in vorm is dan vier jaar geleden. “Dat is voor mij de maatstaf. Dan maakt het niet uit wat anderen vinden”, aldus de commentator.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De kritiek op Vermeulen was het hevigst tijdens Frankrijk – Honduras. De commentator zou toen een doelpunt van de Fransen hebben gemist. “Twitter ontplofte”, zegt hij daarvoor. “Later zag ik pas wat er blijkbaar allemaal loskwam in Nederland. De toon was cynisch, chagrijnig. Ik was totaal verbouwereerd.”

Logo Goals and Glamour