Logo Goals and Glamour
Twee Ghanese topspelers weggestuurd
Kevin-Prince Boateng is weggestuurd bij Ghana. © Pro Shots

Serious business

Twee Ghanese topspelers weggestuurd

Er wacht Ghana vanavond een belangrijke wedstrijd tegen Portugal, maar het team maakt op zijn zachtst gezegd geen lekkere voorbereiding door. Volgens de Afrikaanse journalist Gary Al-Smith zijn twee van de topspelers, Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari, weggestuurd.

Boateng en Muntari kregen gisteren ruzie op de training. Toen bondscoach Kwesi Appiah tussenbeide kwam, beledigde Boateng de oefenmeester.

De middenvelder van Schalke 04 bevestigt het verhaal tegenover Bild. Hij geeft er echter een andere draai aan. “De bondscoach onderbrak de training en vroeg waarom we moesten lachen”, vertelt Boateng. “We zeiden dat alles in orde was. Na de training stapte ik op de bondscoach af. Ik vroeg of hij iets tegen me had. Toen begon hij te schreeuwen. Hij beledigde me ook. Er vielen termen als Fuck off.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Boateng accepteert dat hij moet vertrekken, maar vindt dat niemand moet geloven dat hij de bondscoach heeft beledigd.

Muntari heeft nog niet gereageerd, maar het gerucht gaat dat de AC Milan-voetballer een lid van de Ghanese staf heeft aangevallen. De middenvelder was sowieso niet speelgerechtigd voor het treffen met Portugal, omdat hij tegen Duitsland een gele kaart pakte.

Artikel verder na advertentie

Het ANP meldde vanochtend nog dat de Ghanese voetbalbond een premie van drie miljoen in cash had verstuurd naar de selectie.

Logo Goals and Glamour