Logo Goals and Glamour
Vijf gekke acties van Suarez
Luis Suarez. © Pro Shots

juni 2014 • Shownieuws

Vijf gekke acties van Suarez

Luis Suarez is een geweldige voetballer, maar soms wordt het even zwart voor zijn ogen. Dat zagen we tijdens het WK weer bevestigd toen hij de Italiaan Giorgio Chiellini in zijn schouder beet. Dat het zeker niet Suarez’ eerste rare actie was, weet ook iedereen. Maar wat flikte de aanvaller nog meer? Een overzichtje.

5. Redding op de doellijn

World Cup 2010: Luis Suarez Dramatic Handball

Als een ware doelman haalde Suarez in de kwartfinale van het WK 2010 de bal met zijn hand van de lijn. Een zuiver doelpunt voor Ghana werd voorkomen en de aanvaller kreeg rood. Het leverde Uruguay uiteindelijk wel de winst op, want de Ghanezen misten de daaropvolgende penalty.

4. Beet Bakkal

Luis suarez bijt otman Bakkal

Tijdens Ajax – PSV sloegen de stoppen door bij Suarez en beet hij Otman Bakkal in zijn nek. Toentertijd dachten dat we nog dat het een incidentje was. How little did we know! Een paar wedstrijden schorsing waren het gevolg.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Beet Ivanovic

In de Premier League was Chelsea-verdediger Branislav Ivanović het slachtoffer van Suarez’ ‘bijtgraagheid’. De aanvaller kreeg 10 wedstrijden schorsing.

2. Beet Chiellini

En om het lijstje compleet te maken, de laatste beet van Suarez in het groepsduel van Uruguay tegen Italië. De gevolgen zijn nog onbekend…

1. Racistische opmerking richting Evra

Luis Suarez tegenover Patrice Evra. © Pro Shots

Luis Suarez tegenover Patrice Evra. © Pro Shots

We zetten deze op één omdat het misschien nog wel schandaliger is dan de bijtacties. Suarez werd in 2011 acht wedstrijden geschorst, omdat hij Manchester United-back Patrice Evra racistisch zou hebben bejegend. Bij het volgende duel dat United tegen Liverpool speelde, weigerde Evra Suarez’ hand.

Logo Goals and Glamour