?>
Logo Goals and Glamour

Willem van Hanegem is blij dat het Nederlands elftal overtuigend groepswinnaar is van groep B, maar hij hekelt de verdedigende speelstijl van Oranje.

“Ik was echt blij met het resultaat, omdat ik Nederlander ben en veel aan het voetbal te danken heb”, begint Van Hanegem zijn relaas in het AD. “Maar vanwege dat laatste ben ik tegelijkertijd bepaald niet laaiend enthousiast. Van ons voetbal kan ik maar moeilijk genieten, liever gezegd; helemaal niet. Ben nou eerlijk, als een van onze tegenstanders op een WK, in de Europa Cup of zelfs in de Eredivisie zo speelt als Oranje nu, dan gaan we lopen klagen.”

Volgens de oud-international is het voetbal van Nederland niet frivool en valt er aanvallend weinig te genieten. Verder vindt ‘De Kromme’ dat Oranje nog steeds kansen weggeeft. “Laat iedereen de polonaise lopen, ik doe niet mee. Ik zie het Nederlands elftal liever winnen met attractief voetbal dat bij ons past”, aldus Van Hanegem.

Er doen meer Nederlandse voetbaliconen van zich spreken. Ook Johan Cruijff is niet blij met het vertoonde spel van Nederland. Maar goed, als we er wereldkampioen mee worden hoor je ons niet klagen. Toch?

Trending