Logo Goals and Glamour
Scolari: ‘Van Gaal vol kwade bedoelingen’
Luiz Felipe Scolari © Pro Shots

juni 2014 • Voetbalnieuws

Scolari: ‘Van Gaal vol kwade bedoelingen’

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft heftig gereageerd op de kritiek van bondscoach Louis van Gaal over de tijden waarop Brazilië en Nederland spelen vandaag. Brazilië komt namelijk na het duel Nederland-Chili in actie en zou daardoor kunnen bepalen welk van beide land het in de tweede ronde treft. “Dom en vol kwade bedoelingen”, reageerde Scolari op die kritiek.

“Het is onzin. Het is geen fair play”, doelde Van Gaal op het voordeeltje van gastland Brazilië. “De FIFA heeft voor iedere wedstrijd zo’n reclamestuntje over fairplay en zo, maar dan komt FIFA ook met zulke grappen. Dat is niet goed.”

Scolari regeerde zeer hard: “Sommige mensen vinden het nodig om te zeggen dat wij onze tegenstander kunnen kiezen. Dat soort commentaren zijn dom en vol kwade bedoelingen. Ik herhaal: dom en vol slechte bedoelingen”, aldus Scolari. “We kunnen onze tegenstander helemaal niet uitzoeken. We moeten er eerst maar eens voor zorgen dat we verder komen. De FIFA heeft dit tijdstip voor ons gekozen en niet wij.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour