?>
Logo Goals and Glamour

Een Nederlandse scheidsrechter in een Nederlands stadion in een grote Europese finale. Scheidsrechter Björn Kuipers is aangesteld als scheidsrechter voor de finale van de UEFA Europa League tussen Chelsea en Benfica. De wedstrijd wordt aanstaande woensdag 15 mei om 20.45 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Kuipers, die dit seizoen al enkele grote Europese wedstrijden floot dit seizoen, wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel en Richard Liesveld zullen actief zijn als respectievelijk vijfde en zesde official.

Kuipers, ingedeeld in de Elitegroep van UEFA, floot dit seizoen onder meer de halve finale van de UEFA Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Eerder dit jaar mocht hij ook al aantreden bij het treffen tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain in de kwartfinale van het kampioenenbal.

Eind vorige week werd bovendien bekend dat Kuipers als eerste Nederlandse scheidsrechter op uitnodiging van wereldvoetbalbond FIFA komende zomer actief zal zijn tijdens de Confederations Cup in Brazilië.

Trending