?>
Logo Goals and Glamour

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Mark van Bommel beëindgt per direct zijn voetballoopbaan. Dat maakte de 36-jarige middenvelder vandaag bekend na afloop van PSV – FC Twente. Van Bommel debuteerde op 15 mei 1993 in het profvoetbal; 19 jaar geleden alweer. Hij speelde destijds bij Fortuna Sittard.

Van Bommel twijfelde lang over zijn beslissing om te stoppen, vooral vanwege alle steun van de PSV-aanhang. “De supporters hebben het me moeilijk gemaakt, het was on-Nederlands,” verklaart hij tegenover Eredivisie Live. De PSV’er kwam aan het begin van dit seizoen terug bij zijn oude club, waar hij in totaal zeven seizoenen actief was.

Vooral zijn fysieke gesteldheid heeft Van Bommel doen besluiten de handdoek in de ring te gooien. “Ik moet heel veel doen om fit te zijn sinds Tomas Rosicky op mijn kniepees ging staan tijdens een Champions League-duel met AC Milan,” aldus de middenvelder. “Ik had eventueel een jaar door kunnen gaan, maar ik wilde de regie in eigen hand houden.”

De Limburger kan terugkijken op een mooie loopbaan, waarin hij kampioen werd in vier landen: Nederland, Italië, Duitsland en Spanje. In zijn periode bij FC Barcelona wist hij eveneens de Champions League te winnen. Ook de finaleplaats op het WK van 2010 mag natuurlijk niet ontbreken op de erelijst.

De bikkelharde middenvelder sluit zijn carrière overigens in stijl af: hij pakte vandaag tegen FC Twente nog een rode kaart. Het duel eindigde in een 3-1 nederlaag voor PSV.

Trending