?>
Logo Goals and Glamour

Arjen Robben is in een interview met het magazine Helden zeer openhartig geweest over slechte periodes in zijn verleden. De snelle rechtsbuiten zegt zelfs dat hij in 2003 dacht dat hij kanker had, dankzij een arts: “In de zomer van 2003 voelde ik een verharding bij een bal”, zegt Robben.

Robben legt de situatie uit: “Op een gegeven moment liet ik de dokter van PSV voelen. Hij wilde me voor de zekerheid laten onderzoeken in het ziekenhuis. Het was op een donderdag. ‘Dat ziet er niet goed uit”, zei de arts, “dat kan heel goed kanker zijn. Hij was vrij stellig en wilde me de volgende ochtend opereren.”

Robbens leven ging door, maar klopte van geen meter: “Ik heb zondag nog meegedaan om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Utrecht. Die wonnen we, ik maakte het eerste doelpunt. Krankzinnig. Die dagen waren vreselijk. Ik heb het alleen Bernadien en mijn familie verteld, verder niemand. Ik leefde drie dagen met het idee dat ik kanker had, dat ik misschien wel dood zou gaan. Voor mijn familie waren die dagen een hel.”

Uiteindelijk kwam de dag van de waarheid: “Maandag werd ik geopereerd. Meteen toen ik wakker werd, wist de dokter dat het geen kanker was. De verharding was niet meer dan oud bloedstolsel. Achteraf vind ik het onbegrijpelijk dat de arts zei dat hij dacht dat het kanker was. Wacht dan even, als geen honderd procent zekerheid hebt.”

Trending