?>
Logo Goals and Glamour

Alle protesten van de supporters van Vitesse tegen het mogelijke nieuwe tenue kunnen waarschijnlijk de prullenbak in. De clubleiding van de Arnhemmers wil dan nog wel om de tafel met de boze supportersvereniging en de stichting Vitesse, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Het nieuw vormgegeven tenue, dat niet meer de traditionele geel-zwarte banen kent, is al een tijd geleden besteld bij kledingfabrikant Nike en wordt momenteel in het buitenland geproduceerd. Die bestelling zal Vitesse sowieso moeten afnemen, ook als besloten wordt toch terug te grijpen naar het traditionele shirt.

Mocht Vitesse het ontwerp ook alsnog veranderen dan kan het nieuwe tenue sowieso niet op tijd geleverd worden voor het nieuwe seizoen. De clubleiding van Vitesse heeft gekozen voor een variatie op het traditionele tenue, waarmee de Arnhemmers sinds 1907 spelen, om de verkoop van shirts te stimuleren.

De afgelopen jaren veranderde er zo weinig aan het Vitesse-shirt, dat supporters niet geprikkeld werden een nieuw tenue aan te schaffen, zodat de inkomsten uit merchandising tegenvielen.

Trending