Logo Goals and Glamour
Oud-Ajacied: ‘Applaus van Barça-fans was geweldig’
Alderweireld in actie voor Atletico © Pro Shots

mei 2014 • Shownieuws

Oud-Ajacied: ‘Applaus van Barça-fans was geweldig’

Toby Alderweireld heeft zich nog niet in de basis gespeeld bij zijn nieuwe club Atletico Madrid, maar hij werd dit weekend wel kampioen van Spanje met zijn club. Het was de vierde titel in eenveel jaren voor de Belgische verdediger, die bij Ajax de afgelopen drie jaar kampioen werd.

Het applaus dat zijn ploeg in het stadion van Barcelona kreeg was prachtig vond hij: “Ik zat dan wel de hele wedstrijd op de bank, maar ik heb bijzonder intens meegeleefd”, vertelt Alderweireld Het Nieuwsblad. “En dan dat applaus van de Barçafans, supersportief. Ze gunnen het ons wellicht meer dan Real.”

Alderweireld speelde slechts twaalf keer in de Primera División en weet nog niet hoe het toekomstperspectief is. “Mentaal was het mijn moeilijkste seizoen, omdat ik zo weinig gespeeld heb. Maar ik heb toch mijn bijdrage geleverd. Daarom wil ik nu niet te negatief zijn. Ik moet hiervan genieten, met mate.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Wat ik volgend jaar doe? We zien wel”, vervolgt Alderweireld. “Er komt eerst nog een Champions League-finale en een WK aan. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar dit seizoen heeft me ook sterker gemaakt. Ik zeg niet dat ik honderd procent zeker blijf, want dat weet je nooit, maar wie weet krijg ik volgend seizoen sowieso meer kansen.”

Logo Goals and Glamour