?>
Logo Goals and Glamour

Kevin Strootman vindt het niet altijd even leuk om voetballer te zijn. Op het veld vindt hij het een fantastisch beroep, maar daarnaast zou hij het soms best even los willen laten. “Je mag nooit meer ongestoord ergens wat drinken. Overal kun je worden gefilmd. En je mag nooit wat terugzeggen als iemand wat over je zegt, want daar moet je mee om kunnen gaan.”

De sociale media storen Strootman wel. “Ik heb volgens mij dertigduizend volgers op Twitter en daarvan zijn er tienduizend voor andere clubs die alleen maar alles afkraken wat ik schrijf”, zegt Strootman tegen NUsport. “Denk ik van: ja, waarom volg je mij dan? Is dat dan je leven? Ga je dan met wat anders bezighouden. Waarom stuur je op Facebook een vriendschapsverzoek naar iemand die je niet mag?”

Soms kan de verdediger het niet laten om wel te reageren: “Af en toe gooi ik een opmerking terug. Soms twijfel ik: stuur ik iets terug of laat ik hem lekker in de waan dat hij echt een goede opmerking heeft gemaakt? Iedereen mag wat over mijn spel zeggen. Maar kom niet iedere keer aan met onzindingen.”

Trending