?>
Logo Goals and Glamour

Sir Alex Ferguson stopt na dit seizoen als manager van Manchester United. De 71-jarige Schot is al sinds 1986 in dienst bij Manchester United. Hij zal plaatsnemen in de directie van de club.

Ferguson veroverde dit seizoen voor de 13e keer de landstitel met de ploeg uit Manchester. Hij won in 27 jaar ook twee keer de Champions League met United en enkele malen de FA cup. Ferguson neemt na afloop van zijn 1500ste duel met de Engelse topclub afscheid als United op 19 mei op bezoek gaat bij West Bromwich Albion.

“Het was geen makkelijke beslissing”, zegt Ferguson over zijn afscheid. “Maar ik denk dat het nu het juiste moment is. Het is belangrijk om afscheid te nemen op het moment dat de organisatie in de best mogelijke vorm verkeert. De kwaliteit en samenstelling van de huidige selectie geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik ben blij dat ik als directeur en ambassadeur aan United verbonden blijf.”

Ferguson bedankt onder meer zijn vrouw Cathy en iedereen die heeft meegeholpen met het behalen van zijn succesen. “En in het begin van mijn loopbaan heb ik het vertrouwen van Sir Bobby Charlton gekregen om aan een succesvolle ploeg te bouwen. Daarnaast ben ik natuurlijk altijd fantastisch gesteund door de fans.”

Trending

Versch!