?>
Logo Goals and Glamour

Het lied ‘een mooiere stad’ dat door de Amsterdamse mannen die zich ‘de Firma’ noemen, is in Eindhoven niet goed gevallen. Vooral het feit dat het lied ‘Brabant’ van PSV-man Guus Meeuwis gebruikt wordt voor het afzeiklied wordt niet in dank afgenomen.

Op Omroepbrabant.nl reageerde men dan ook gefrustreerd op het lied: “Het lied Een mooiere stad werd gemaakt na het cruciale duel tussen PSV en Ajax dat in het voordeel van de Amsterdammers werd beslist. Het was de officieuze beslissing in de strijd om het kampioenschap. De heren hebben er geen moeite mee die kilo zout nog in de gapende Eindhovense wond te strooien. ‘Mensen die spreken met een zachte G / Kijken beteuterd naar hun PSV’.”

“Met zinsneden als ‘Maar het is hier in Brabant dat ik Mokum zo mis / Goddank dat er elk jaar maar één uitwedstrijd is’ en ‘Dan denk ik aan Mokum dat bruist en dat leeft / De stad waar zelfs Philips z’n hoofdkantoor heeft’ strooien de auteurs nog wat zout in de Brabantse wonden”, aldus de website.

Een beetje realiteitszin kennen ze nog wel in Brabant getuige de laatste zin van het artikel: “Maar dat het beste uit het Philips Stadion dit jaar het concert van Meeuwis zelf zal zijn, weten de heren wel pijnlijk duidelijk te maken.”

Zie het nummer hier:

Trending