Logo Goals and Glamour
Wolter Kroes komt met WK lied

mei 2014 • Voetbalnieuws

Wolter Kroes komt met WK lied

We hebben er even op moesten wachten maar daar is ie dan, de WK hit van Wolter Kroes. Het WK lied van de Nederlandse volkszanger heet ‘Oranje verover’.

De volkszanger uit Wormerveer, die vooral bekend is van de het voetballied Viva Hollandia, start de clip samen met zijn zoontje, die ook een fervent Oranje-fan in.

Kroes zelf zegt over zijn nummer: “Oranje verover is een krachtige powerwals met als doel het gehele Oranjelegioen als één blok achter Oranje te scharen”, laat Kroes vrijdag weten. “Daar waar ik bij Viva Hollandia het land heb laten springen, laat ik nu het hele land meedeinen en meezingen. In elk geval zegt de titel van mijn nieuwe single genoeg: Oranje verover!”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ook Gerard Joling komt met een WK-lied. Hij heeft de bekende Maywood-klassieker Rio in een nieuw jasje gestoken. “Ik hoor om me heen veel twijfels, maar ik denk dat het juist daarom helemaal goed komt. In mijn tekst bombardeer ik Louis van Gaal tot admiraal en dat is uiteraard een vette knipoog naar de legendarische ode die Lenny Kuhr in 1974 met De generaal bracht aan Van Gaals illustere voorganger Rinus Michels.”

Logo Goals and Glamour