Logo Goals and Glamour
Oranje traint met Google-glass
Oranje traint met Google Glass © okglasssports.com

mei 2014 • Serious business Voetbalnieuws

Oranje traint met Google-glass

De KNVB is bezig om te onderzoeken op welke wijze wearables en virtual reality de prestaties van het Nederlands elftal kunnen verbeteren. Met onder andere Google Glass met een videoanalyse app tijdens trainingsstage in Hoenderloo wordt gezocht naar technische hulpmiddelen.

Ook wordt er druk gewerkt aan de Oculus Rift-oplossing om spelsituaties te herbeleven. De KNVB werkt in dit project samen met Triple IT. Een van de projecten is een videoanalyse app voor Google Glass die de trainers kunnen gebruiken om al tijdens de training realtime videobeelden te kunnen bekijken.

Spelers kunnen op deze manier situaties terugkijken, vanuit een ander perspectief ervaren of alternatieve acties simuleren en zo op interactieve wijze het eigen spel verbeteren.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Max Reckers, video-analist bij de KNVB legt uit: “Louis van Gaal staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak. Die mentaliteit stelt ons in staat om verder te gaan dan andere teams. De inzet van Google Glass en Oculus Rift geven ons die gewenste voorsprong.’ Ben van der Burg, commercieel Directeur bij Triple IT: “Grondige analyses zijn heel belangrijk in de sport. De KNVB is er al heel ver in en wij mogen ze helpen om dit verder te verbeteren. Nu kun je met digitale middelen niet alleen weten wat je anders moet doen, maar het ook voelen. Door deze ervaring leer je sneller en is de kans op succes groter.”

Logo Goals and Glamour