?>
Logo Goals and Glamour

FC Groningen is niet van plan om een erehaag te vormen voor kampioen Ajax aankomende zondag. De clubs nemen het in de Euroborg tegen elkaar op maar de Groningers zullen niet in een rijtje gaan staan en klappen voor de tegenstander, zoals in Engeland het gebruik is: “Er zijn andere manieren om je respect te tonen”, aldus voorzitter Hans Nijland tegen AD.

In Engeland is het een goed gebruik dat de kampioen bij de eerste wedstrijd die het speelt na het binnenslepen van de titel een erehaag krijgt. Nijland vindt niet dat ze dat in Nederland ook moeten doen: “Het is natuurlijk een mooie traditie die ze in Engeland hoog houden, maar je moet niet te veel zaken nabootsen. Dus we gaan geen erehaag vormen.”

“Kijk, om te beginnen zeg ik: ‘Ajax gefeliciteerd met het kampioenschap’. De club is voor de derde keer op rij terecht kampioen geworden. Knap. Ik heb van veel supporters een mailtje ontvangen met het verzoek dat onze spelers zondag een erehaag moeten vormen. Maar anderen hebben mij gemaild dit juist níet te doen”, aldus Nijland. “Sterker nog, sommigen dreigen er zelfs mee hun seizoenskaart niet te verlengen.”

Trending