Logo Goals and Glamour
‘Sterspeler Chili mist mogelijk WK’
Vidal mist mogelijk het WK in Brazilië © Pro Shots

mei 2014 • Voetbalnieuws

‘Sterspeler Chili mist mogelijk WK’

Het is nog niet zeker of Chili-sterspeler Arturo Vidal erbij is bij het duel Chili – Nederland op het WK in Brazilië. De aanvaller van de Chilenen heeft dinsdagmiddag in Barcelona een onderzoek ondergaan aan zijn gekwetste rechterknie.

De Spaanse specialist Ramón Cugat heeft besloten om hem woensdagochtend direct een kijkoperatie te laten ondergaan. Hij deed dat na overleg met de teamarts van de Chileense voetbalbond, die ook aanwezig was in de hoofdstad van Catalonië.

De sterspeler van Chili en Juventus hoopt op tijd fit te zijn voor het WK, waarin zijn land het opneemt tegen Spanje, Australië en Nederland. Voor een kijkoperatie aan een buitenmeniscus staat normaliter een herstelperiode van 4 tot 6 weken. Chili en Nederland treffen elkaar op 23 juni in Sao Paulo voor de laatste wedstrijd in de poule, dat zou dus in principe geen probleem moeten zijn.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Chili maakt zich grote zorgen over Vidal. De middenvelder van Juventus heeft al langer knieklachten. Hij geldt samen met Alexis Sánchez als grote sterspeler van de ploeg uit Zuid-Amerika. Vidal vreesde aanvankelijk dat een operatie hem het WK zou kosten, wellicht is hij nu dus toch nu op tijd wedstrijdfit.

Logo Goals and Glamour