?>
Logo Goals and Glamour
‘Mourinho is gevaarlijk voor het voetbal’
Morten Olsen uit felle kritiek op Mourinho © Pro Shots

Serious business

‘Mourinho is gevaarlijk voor het voetbal’

Voormalig trainer van Ajax Morten Olsen heeft in de Deense media hard uitgehaald naar José Mourinho. Volgens de Deense oefenmeester maakt de Portugese trainer van Chelsea ‘het voetbal kapot’.

“Het voetbal zou heel saai worden al iedereen zou spelen zoals Mourinho”, aldus Olsen in de Deense krant Ekstrabladet. “Volgens mij is Mourinho een gevaar voor het voetbal. Als veel trainers zijn speelstijl zouden proberen te kopiëren, dan zal het spelletje gewoonweg sterven. Niemand zou nog wedstrijden willen bekijken, maar eerder een film meepikken of een wandeling in het bos gaan maken.”

Olsen zou het als trainer van Chelsea in elk geval heel anders doen: “Als ik de kans zou krijgen Chelsea te trainen, dan zou ik zo anders spelen. Mourinho kan enkel defensief spelen. De club heeft zoveel geld uitgegeven aan zulke goede spelers. Verdomme, gebruik ze dan!”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Tot slot: “Natuurlijk mag je berekend spelen. Af en toe wil ik ook weleens op de counter loeren, maar je moet toch ook aanvalsplan hebben. Guardiola heeft zo’n plan, ik heb dat ook bij de Deense nationale ploeg, maar Mourinho heeft dat niet. Hij rekent enkel maar op stilliggende ballen en hoopt dat Hazard of Willian in hun eentje iets forceren. Daarom begrijp ik heel goed waarom Hazard kritiek uitte op de speelwijze van Chelsea na het duel met Atlético.”

Logo Goals and Glamour