Logo Goals and Glamour
Feyenoord hofleverancier in voorselectie Oranje
Louis van Gaal ruziet nu al met de Engelse pers. © Pro Shots

mei 2014 • Voetbalnieuws

Feyenoord hofleverancier in voorselectie Oranje

Feyenoord is met zeven spelers de best vertegenwoordigde club uit de eredivisie in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. De trainer van het Nederlands elftal maakte een voorselectie bekend met louter spelers uit de eredivisie.

Van Gaal heeft behalve de zeven Feyenoorders in de voorselectie plek voor vijf Ajacieden en zes PSV’ers. FC Twente is met twee spelers (Promes en Castaignos) ook vertegenwoordigd.

De bondscoach van Oranje heeft een selectie bekend gemaakt van eredivisiespelers die hij meeneemt op een oefenstage. De spelers krijgen daar de kans om zich te laten zien in aanloop naar het WK 2014. Op 13 mei maakt Van Gaal een nieuwe selectie bekend met daarin 30 spelers. Dan zullen ook spelers uit buitenlandse competities daar aan toegevoegd (kunnen) worden.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Zie hier de 20 namen van de eredivisiespelers die opgeroepen zijn door de bondscoach:

Doelmannen
Jasper Cillessen (AFC Ajax), Kenneth Vermeer (AFC Ajax), Jeroen Zoet (PSV),

Artikel verder na advertentie

Verdedigers
Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daley Blind (AFC Ajax), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (AFC Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord),

Middenvelders
Jordy Clasie (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Davy Klaassen (AFC Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord),

Aanvallers
Luciano Narsingh (PSV), Memphis Depay (PSV), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Quincy Promes (FC Twente), Luc Castaignos (FC Twente), Jürgen Locadia (PSV),

Logo Goals and Glamour