Logo Goals and Glamour
Billenfotograaf mag geen vrouwenbillen meer schieten
De billen van Oranje © Pro Shots

mei 2014 • Lachen Shownieuws Voetbalnieuws Vriendin van

Billenfotograaf mag geen vrouwenbillen meer schieten

Sportfotograaf Ron Hendriks is niet meer welkom bij het vrouwenvoetbal. De Nederlandse fotograaf wordt geweerd omdat hij te veel de nadruk zou leggen op de billen van de voetbalsters. De Belgische voetbalbond heeft hem de toegang geweigerd tot het duel België – Nederland en ook de KNVB wil hem de toegang tot wedstrijden ontzeggen.

Hendriks staat al jaren als fotograaf aan de kant bij het vrouwenvoetbal. De fotograaf bezoekt regelmatig de BeNeLiga duels en gaat morgen bijvoorbeeld ook naar PSV – Ajax. Omdat hij meer de billen van de speelsters dan de bal zou vastleggen, is Hendriks niet overal meer welkom, meldt AT5.

De fotograaf is het totaal niet eens met zijn ontzegging. “Die billen zitten er gewoon bij omdat vrouwen een voorkant en achterkant hebben.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hendriks denk zelf dat de KNVB achter zijn straf zit. De Nederlandse voetbalbond zou niet blij zijn geweest met een foto waarop FC Twente-speelster Anouk Dekker haar neus brak. “Een bloedend meisje past niet in het beeld waarmee de KNVB vrouwenvoetbal promoot.”

Logo Goals and Glamour